Tápoldat a termés minőségének, eltarthatóságának javítására, kalciumhiány megszüntetésére.
Leírás
A készítmény használatának hatása:
- csökkenti, ill. megszünteti a kalciumhiány kialakulását,
- erősödik a sejtfal szerkezete, ennek köszönhetően ellenállóbbá válnak a növények
- javul a gyökérszőrök képződése és a tápanyagfelvétel
- növekszik a fotoszintézis aktivitása
- lehetővé teszi a tápanyag gyors és hatékony beépülését
- alapvetően javítja a termés minőségét.
Az elérhető kalcium készítmények közül kiemelkedik a hatékonysága. Különlegessége az egyedülálló kation összetételében rejlik.
A FitoHorm Turbo Kalcium a kalciumot, a magnéziumot és a káliumot a növények számára a legkedvezőbb arányban tartalmazza. A készítmény nitrát tartalma pedig a kationok növénybe való gyorsabb beépülését stimulálja.
Gyakori hiba a fent említett elemek egyoldalú, nagyadagú pótlása, amely gátolja a többi táp-elem felvételét, illetve beépülését. Ez különösképpen igaz a kalciumra. A FitoHorm Turbo Kalcium összetétele és a benne levő tápelemek aránya teszi lehetővé a kalcium leghatékonyabb beépülését.
Hatóanyag tartalom:
- 13,5% N
- 9% K2O
- 3% MgO
- 15% CaO
- EK-műtrágya
- Kelátképző: EDDHSA
Felhasználási javaslat:
- Sárgarépa, petrezselyem, hagyma: 100 ml/100 liter; 0,5–1,0 liter/ha; a kezdeti fejlődési időszakban1 – 2 alkalommal
- Sárgadinnye, görögdinnye: 100 ml/100 liter; 0,5–1,0 liter/ha; virágzás előtt, virágzás után 10 naponként a teljes tenyészidőszakban
- Uborka: 250–275 ml/100 liter; 1,5–2,0 liter/ha; virágzás előtt, virágzás után 10 naponként a teljes tenyészidőszakban
- Cukkini, spárgatök, patisszon: 200 – 250 ml/100 liter; 1,5–2,0 liter/ha; 9 naponként virágzás kezdetekor, később minden 11. napon
- Paprika, paradicsom: 150 ml/100 liter; 1,0 – 1,5 liter/ha; 9 naponként virágzás kezdetekor, később minden 11. napon
- Szamóca, zeller, édeskömény: 200 – 250 ml/100 liter; 1,05–2,0 liter/ha; a teljes tenyészidőszakban 9 naponként
- Pázsit: 150–200 ml/100 liter; 1,5 – 2,0 liter/ha; száraz időjárás esetén öntözzük be a talajba
- Szőlő: 200–250 ml/100 liter; 1,5 – 2,5 liter/ha; virágzástól zendülésig 11 naponként
- Csonthéjasok: 200–250 ml/100 liter; 1,5 – 2,5 liter/ha; virágzás végétől színesedésig 11 naponként
- Almatermésűek: 200–250 ml/100 liter; 2,0 – 3,5 liter/ha; első gyümölcshullástól színesedésig 11 naponként
- Káposztafélék :200–250 ml/100 liter; 2,0 – 3,5 liter/ha; a fejek kialakulása idején 3 – 5 alkalommal 10 naponként
- Saláta: 200–250 ml/100 liter; 1,0 – 2,0 liter/ha; kiültetést követően 2. héttől 2 – 3 alkalommal
Eltarthatóság:
eredeti, zárt csomagolásban, ételtől, italtól, takarmánytól elkülönítve, száraz, fedett, hűvös – de fagymentes – helyen korlátlan ideig eltartható.
Figyelem!
A lombtrágyázás esetén is be kell tartani a permetezés alapvető szabályait.
Tilos keverni ásványi olajokkal, lúgos vagy szulfát tartalmú termékekkel.
Növényvédő szerekkel általában együtt is alkalmazható, de a keverhetőséget előzőleg javasoljuk megvizsgálni.
Óvatos munkával kerülni kell a szer elfolyását, elcsepegését, a tömény szer szembe, bőrre jutását, esetleges lenyelését.
A szembe vagy bőrfelületre került szert bő vízzel le kell mosni!
Tilos a készítményt és csomagolóanyagát folyókba, tavakba, vagy víztározókba juttatni.